Magazin online de ceai chinezesc în Chișinău și ceremonii de ceai pline de suflet

Fiecare ceai din colecția noastră este selectat cu atenție, astfel încât să aveți parte de cel mai bun și calitativ produs
Responsabili pentru calitatea ceaiului
Wutang Tea este o afacere pasionantă, cu inimă, onestitate și transparență. De aceea, selectăm cu atenție ceaiurile înainte de a le adăuga la sortimentul nostru. Și numai dacă toți parametrii de calitate îndeplinesc standardele noastre, vi le oferim. Toate ceaiurile au certificate de calitate care corespund standardelor europene.
Avem grijă de veselă
Rolul important în ceremonia ceaiului îi revine vasului în care o frunză de ceai întâmpină apa clocotită și se transformă în ceai. Este vorba fie de un ceainic, fie de un gaiwan (un pahar cu capac). La Wutang Tea, încercăm să oferim toate ustensilele de ceai care sunt necesare pentru a bea ceai în tradiția chineză.
Organizarea ceremoniilor de ceai
Un ceai bun ar trebui să fie savurat în compania unor oameni buni. De aceea, ne place să organizăm evenimente de ceai și să adunăm oameni minunați în jurul nostru. Suntem întotdeauna bucuroși să cunoaștem oameni noi și vă urăm bun venit tuturor - indiferent dacă sunteți un guru sau un începător care încă nu a învățat misterul consumului de ceai.
Colaborarea cu HoReCa
Doriți să vă răsfățați și să vă răsfățați oaspeții cu cele mai bune ceaiuri? Contactați-ne și vom fi bucuroși să concepem o listă unică de ceaiuri, să selectăm ceaiuri pentru meniul dvs., să elaborăm metoda și tehnologia de servire a ceaiului în localul dvs. și să vă instruim personalul. Garantăm o abordare personalizată și cea mai bună calitate de pe piață.

Responsabili pentru calitatea ceaiului

Wutang Tea este o afacere pasionantă, cu inimă, onestitate și transparență. De aceea, selectăm cu atenție ceaiurile înainte de a le adăuga la sortimentul nostru. Și numai dacă toți parametrii de calitate îndeplinesc standardele noastre, vi le oferim. Toate ceaiurile au certificate de calitate care corespund standardelor europene.

Avem grijă

de veselă

Rolul important în ceremonia ceaiului îi revine vasului în care o frunză de ceai întâmpină apa clocotită și se transformă în ceai. Este vorba fie de un ceainic, fie de un gaiwan (un pahar cu capac). La Wutang Tea, încercăm să oferim toate ustensilele de ceai care sunt necesare pentru a bea ceai în tradiția chineză.

Organizarea ceremoniilor de ceai

Un ceai bun ar trebui să fie savurat în compania unor oameni buni. De aceea, ne place să organizăm evenimente de ceai și să adunăm oameni minunați în jurul nostru. Suntem întotdeauna bucuroși să cunoaștem oameni noi și vă urăm bun venit tuturor - indiferent dacă sunteți un guru sau un începător care încă nu a învățat misterul consumului de ceai.

Colaborarea

cu HoReCa

Doriți să vă răsfățați și să vă răsfățați oaspeții cu cele mai bune ceaiuri? Contactați-ne și vom fi bucuroși să concepem o listă unică de ceaiuri, să selectăm ceaiuri pentru meniul dvs., să elaborăm metoda și tehnologia de servire a ceaiului în localul dvs. și să vă instruim personalul. Garantăm o abordare personalizată și cea mai bună calitate de pe piață.

Puer
Puerul este un ceai post-fermentat unic, împărțit în două soiuri - Sheng Puer ("verde", produs prin tehnologie naturală, de lungă durată) și Shu Puer ("negru", produs prin tehnologie accelerată).
Ceai roșu și negru
În afara Chinei, ceaiul roșu este denumit în mod obișnuit ceai negru, inclusiv aici. În China, ceaiul negru sau Hei Cha, 黑茶, se referă la ceaiul cu gradul maxim de fermentare (până la 100%).
Oolong
Ceaiul oolong chinezesc este cel mai divers tip de ceai în ceea ce privește aroma și aspectul. Unele persoane îl numesc "ceai halucinogen" din cauza stării neobișnuite pe care o poate produce. Este important de menționat că astfel de analogii sunt exagerate, dar ceaiul oolong chinezesc este cu siguranță neobișnuit în ceea ce privește proprietățile sale.
Ceai verde și alb
Ceaiurile verzi și albe sunt clasificate ca fiind ușor fermentate. Procesul de producție are ca scop păstrarea cât mai mult posibil a prospețimii și verdeații frunzei. Datorită acestui proces de prelucrare, frunza păstrează cantitatea maximă de substanțe benefice, iar gustul și aroma sunt dominate de note pur erbacee și florale.
Veselă pentru ceai
Veselă unică, realizată predominant manual.
Nu este o marfă, ci o emoție și un bun prieten pe calea cunoașterii ceaiului.
Noțiuni de bază pentru ceai
Vrei să știi despre ceai și să știi cum să-l prepari corect? Suntem aici pentru a vă ajuta!

În afara Chinei, se obișnuiește să se împartă ceaiul în două tipuri: verde și negru. A alege doar între ceaiul verde și cel negru este ca și cum ai vedea doar alb sau negru: nu există nuanțe, spun Chinezii. În China există șase grupe de ceaiuri, zeci de varietăți, iar fiecare dintre ele are o aromă și un gust unic. Toate își au rădăcinile în aceeași plantă, adică ceaiul verde și ceaiul negru sunt din aceeași Camellia Sinensis, dar prelucrate în moduri diferite. Și fiecare ceai este folositor în felul său. Ceaiul verde nu este mai bun decât negru iar puerh nu este mai bun decât oolong. Noi folosim clasificarea chineză și vă oferim o distincție clară între ceaiuri.

Puer
Puer este un ceai postfermentat,materia prima pentru care este recoltată dintr-un anumit soi de arbori de ceai Camelia Sinensis var. Asamica. Frunzele sale sunt mai mari, mai groase și mai masive decât cele ale plantațiilor de ceai "tradiționale".

Puer se împarte în două soiuri, Sheng Puer ("verde", produs prin tehnologie naturală, de durată) și Shu Puer ("negru", produs prin tehnologie accelerată (artificială)).

Sheng Puer este o băutură energizantă naturală puternică, cu un gust strălucitor, suculent și efect tonifiant. Un Sheng bun poate fi recunoscut întotdeauna după aroma sa caracteristică de "compot de fructe uscate", gust plăcut, răcoritor și dulce. În ceea ce privește efectele, cu cât ceaiul este mai vechi, cu atât va fi mai blând și mai interesant, dar nu vă recomandăm să beți Sheng seara dacă nu intenționați să rămâneți treaz până dimineața.

Shu Puer este mai moale, atât ca aromă, cât și ca impact asupra organizmului. La fel ca și în cazul Sheng puerului, depinde în mare măsură de calitatea inițială a materiei prime, dar un Shu puer bun va avea cu siguranță o notă plăcută de nucă sau de ciocolată, o aromă catifelată și profundă. Shu Puer poate fi băut pe stomacul gol(spre deosebire de tânărul Sheng puer) și chiar cu puțin timp înainte de culcare, dar, desigur, la o concentrație slabă.
Ceai negru
Ceaiul negru este unul dintre cele mai neobișnuite și rare tipuri de ceai chinezesc cu un gust foarte original.

Negru sau Hei Cha, 黑茶 în China, este ceaiul care a trecut printr-o etapă de "wo dui" sau "fermentare umedă" în timpul procesării, al cărei efect este un grad maxim de fermentare (până la 100%). Aroma ceaiului negru are note puternice de lemn, vin și turbă. Gustul este profund, cu note de nuci, scoarță, semințe, migdale și fructe uscate.

Hei Cha conține un număr mare de vitamine, îmbunătățește tractul gastrointestinal, activează metabolismul, întărește sistemul cardiovascular, are un efect pozitiv asupra creierului, îl tonifică, crește eficiența, reduce iritabilitatea și detoxifică organismul de toxine și substanțe nocive.
Ceai roșu
În afara Chinei, acest ceai este numit ceai negru. Această confuzie provine din faptul că europenii care l-au întâlnit în secolul al XVII-lea, fără a intra în detalii despre prepararea ceaiului, au împărțit condiționat toate varietățile sale în verde și negru, în funcție de culoarea frunzei de ceai.

Ceaiul roșu se distinge printr-un nivel ridicat de fermentare (oxidarea atinge 70-90%).

Ceaiurile roșii sunt aristocrați în lumea băuturilor, de aceea și gustul lor este nobil: catifelat, fără gust amar, floral, de miere sau de pin.

Ceaiul roșu chinezesc tonifică, activează circulația sângelui, scade nivelul colesterolului, descompune grăsimile și împrospătează respirația. Conținutul său ridicat de taninuri vindecă membranele mucoase deteriorate ale tractului gastrointestinal. În plus, ceaiul roșu este un antidepresiv natural care ameliorează iritabilitatea și tensiunea psihosomatică, lăsând un sentiment de pace și confort interior. Chinezii spun că "ridică căldura din inimă", ceea ce înseamnă că încălzește corpul și dă un sentiment de căldură sufletului.

Oolong închis
Oolong-ul întunecat este un ceai cu o fermentare de la 50 la 80%, astfel încât, din punct de vedere al caracteristicilor organoleptice și al aspectului, este mai aproape de soiurile roșii (europene "negre"). Cele mai cunoscute locuri în care se produce oolongul închis sunt Munții Wishan din provincia Fujian și masivul Feng Huang din provincia Guangdong.

În etapa finală, oolongul închis este uscat încet pe cărbune de lemn. Acest proces durează zeci de ore lungi. Datorită acestui proces, ceaiul devine mai întunecat, infuzia capătă o culoare aurie închisă și un gust picant specific.

Cel mai renumit oolong închis este Da Hong Pao. Este un ceai legendar care este cunoscut de secole. Infuzia are o culoare aurie închisă, aromă de pâine coaptă, un gust bogat și picant, cu note de nucșoară și un postgust lung și dulce.
Oolong verde
Oolong deschis este adesea confundat cu ceaiurile verzi, deoarece are o culoare verde intens. Oolongul deschis este originar din provincia Fujian. Cel mai cunoscut este Te Guanyin. Este un ceai minunat, cu o istorie îndelungată. Frunzele au ca regulă o așa-numită răsucire sferică.

În China, este unul dintre cele mai populare și mai bine vândute ceaiuri din China. Nuanțele florale ale aromei sale au cucerit mulți amatori de ceai. Are o aromă florală de primăvară, asemănătoare cu cea a ceaiului verde, dar nu are gust acru sau amar. Infuzia oricărui oolong slab fermentat va fi întotdeauna limpede, devenind galbenă.
Prețurile pentru acest ceai variază de la cel mai mic (de regulă, pentru recoltele vechi) până la câteva mii de dolari pe kilogram.
Ceai verde
Ceaiul verde sau lui-cha, 绿茶, reprezintă cea mai veche și cea mai numeroasă categorie de ceaiuri chinezești. Scopul producției sale este de a păstra cât mai mult posibil prospețimea și verdeața frunzei. Datorită nuanțelor de prelucrare, frunza păstrează maximum de nutrienți, iar gustul și aroma sunt dominate de note pur erbacee și florale.

Ceaiul verde chinezesc este adesea numit leacul pentru o sută de boli.
Oferă organismului toate vitaminele necesare, îl tonifică, favorizează o gândire clară, este util în prevenirea bolilor cardiovasculare, previne formarea celulelor canceroase și a pietrelor la ficat și la rinichi.
Ceai alb
Ceaiul alb (白茶, baicha), aparține clasei de ceaiuri ușor fermentate (grad de fermentare 5-7%). Este produs în același mod ca și ceaiurile din plante: după recoltare, mugurii și frunzele de ceai sunt întinse în straturi subțiri pe răchită și uscate, fie la soare, dacă lumina este difuzată și blândă, fie la umbră, sub un baldachin.

Materia primă nu este supusă la temperaturi ridicate, tipice pentru majoritatea ceaiurilor. În plus, frunza nu este curbată, integritatea structurii sale nu este compromisă, iar sucul de ceai nu iese în afară și nu se oxidează. Astfel, ceaiul alb păstrează maximum de nutrienți care sunt inerenți în natură. Ceaiul alb este un campion după conținutul antioxidanților.
Nu sunteți sigur de la ce să începeți?
Începeți cu un test-drive și comandați un set introductiv de cele mai bune exemplare.

5 ceaiuri a câte 20 de grame fiecare pentru a aprecia pe deplin beneficiile fiecărui soi de ceai.
Mai multe articole legate de ceai pe blogul nostru
    Livrare și achitarea
    Plata se poate face în numerar sau cu cardul la primirea comenzii. Dacă doriți să plătiți cu cardul, nu uitați să indicați acest lucru în momentul comenzii, astfel încât curierul să aibă un terminal la el.
    Wutang Tea:
    Cum pot plăti?
    Cumpărător:
    Livrarea în Chișinău este gratuită dacă suma totală a comenzii este mai mare sau egală cu 500 lei. În cazul în care valoarea comenzii este de până la 500 de lei - livrarea în Chișinău costă 50 de lei.
    Wutang Tea:
    Care este taxa de livrare?
    Cumpărător:
    Da, avem livrare în Chișinău. Acesta are loc de luni până sâmbătă.

    Dacă plasați comanda înainte de ora 10:00, o vom livra în aceeași zi. Dacă plasați comanda după ora 10:00, o vom livra a doua zi.

    Iar dacă vă aflați în afara orașului Chișinău, nu ezitați să ne contactați pentru o ofertă de livrare personalizată.
    Wutang Tea:
    Aveți livrare?
    Cumpărător:
    Livrare și achitarea
    • Cumpărător:
      Aveți livrare?
      Wutang Tea:
      Da, avem livrare în Chișinău. Acesta are loc de luni până sâmbătă.

      Dacă plasați comanda înainte de ora 10:00, o vom livra în aceeași zi. Dacă plasați comanda după ora 10:00, o vom livra a doua zi.

      Iar dacă vă aflați în afara orașului Chișinău, nu ezitați să ne contactați pentru o ofertă de livrare personalizată.
    • Cumpărător:
      Care este taxa de livrare?
      Wutang Tea:
      Livrarea în Chișinău este gratuită dacă suma totală a comenzii este mai mare sau egală cu 500 lei. În cazul în care valoarea comenzii este de până la 500 de lei - livrarea în Chișinău costă 50 de lei.
    • Cumpărător:
      Cum pot plăti?
      Wutang Tea:
      Plata se poate face în numerar sau cu cardul la primirea comenzii. Dacă doriți să plătiți cu cardul, nu uitați să indicați acest lucru în momentul comenzii, astfel încât curierul să aibă un terminal la el.
    Despre proiect
    Arta preparării ceaiului a început în China în urmă cu aproximativ 3.000 de ani în urmă și continuă să își perfecționeze meseria până în prezent. Noi, pe de altă parte, avem istoria noastră umilă din 2016, când am început să împărtășim ceea ce ne place și să bem noi înșine.

    De atunci am avut timp să mergem în China și să vedem totul cu ochii noștri, am devenit profesioniști în domeniul ceaiului și continuăm pe această cale. Suntem bucuroși să vă ajutăm să înțelegeți ceaiul.

    De ce Wutang Tea?

    Nu, nu pentru că am crescut cu muzica trupei cu același nume de pe Coasta de Est a SUA.
    Este foarte simplu! În chineză, Wu Tang (⽆糖) înseamnă - fără zahăr. Acesta este aspectul curat și natural al ceaiului - fără zahăr, îndulcitori sau orice altceva inutil. Un ceai bun este echilibrat. Doar atunci când este pur, se pot simți toate nuanțele de arome și arome nesfârșite. Numai dacă este preparat corespunzător vă puteți bucura de plăcerea estetică de a bea ceai, vă puteți concentra atenția, vă puteți crea o stare de meditație creativă, vă puteți relaxa sau vă puteți revigora atunci când aveți nevoie.
    Roman și Alexei
    Conducătorii proiectului
    Evenimente de ceai
    Ceaiul nu este doar o băutură el cuprinde o comunitate de oameni care doresc sa comunice și să se bucure înpreună. Un ceai bun ar trebui să fie savurat în compania unor oameni buni.

    De aceea ne place să organizăm evenimente de ceai, adunând oameni minunați în jurul nostru.
    
    De obicei, nu vorbim despre ceva abstract și ne concentrăm pe cunoștințe mai practice. Vorbim despre veselă, despre ceai și despre cum se prepară, despre companiile cu care lucrăm și multe altele. Și, bineînțeles, bem o mare varietate de ceaiuri.

    Întotdeauna primim cu bucurie noi prieteni din toată lumea - indiferent, tu ești maestru sau începător care încă nu a cunoscut misterul ceaiului. Nu există un program fix de evenimente. Evenimentele au loc aproximativ o dată pe lună.

    Urmăriți anunțurile privind evenimentele noastre la:
    © 2018-2024, Wutang Tea SRL. Toate drepturile sunt rezervate.
    Utilizarea conținutului, designului, funcționalității și a altor materiale de pe acest site web nu este permisă decât cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

    Zilele lucrătoare 10:00 - 18:00
    Orice întrebări 24/7
    Site-ul creat de —
    Departament vânzări
    Roman A.