Lao Cha Tou (老茶头)

230.00
MDL
Prețul este pentru 50 de grame. Dacă doriți să cumpărați, de exemplu, 100 de grame, măriți cantitatea la 2.

DESCRIERE

Lao Cha Tou a fost produs în anul 2016 în regiunea muntoasă Menghai din provincia Yunnan, China. Ceaiul este prezentat sub formă de bile presate.

Printre ceaiurile Puer, acest ceai este special și este obținut într-un mod neobișnuit. Bilele se formează în timpul fermentației, când frunzele de ceai se adună într-un morman. Datorită densității lor, aceste bile de ceai rezistă la mai multe infuzii, se deschid treptat, eliberând arome variate.

CARACTERISTICI DE GUST

Buchetul de ceai final este bogat în dulceață, cu note de caramel, fructe de pădure și condimente. Aroma este caldă și atrăgătoare, cu accente luminoase de condimente și lemn. Gustul este bogat și catifelat, cu note de caramel, completat de o ușoară amărăciune și arome condimentate.

MOD DE INFUZARE

Infuzați cu apă fierbinte (95°C) într-un ceainic de lut poros sau într-un gaiwan. Raportul de ceai la apă: 6-8 g la 100 ml. Pentru prima infuzie, lăsați să stea timp de 15 secunde, apoi serviți crescând treptat timpul de infuzare până la 1 minut. Păstrează gustul și aroma pentru până la 10 infuzii.

Pentru mai multe detalii despre cum să preparați ceaiul corect, citiți aici.

EVALUAREA NOASTRĂ

Gust puternic de lemn, persistent, cu o stare puternică de pu-erh. Va fi foarte potrivit atât dimineața, cât și în a doua jumătate a zilei.
Se procură împreună cu acest produs: